Pistou

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pistou er den franske varianten av den italienske pestoen, og lages uten pinjekjerner. Parmesan kan byttes ut med annen fast, smakfull ost.

En herlig, frisk saus med mange bruksområder - til spekemat, grillet kjøtt og fisk, poteter og grønnsaker, eller på pastaen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 40 g frisk basilikum (en bunt)
  • 50 g revet parmesan
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Med morter: Knus hvitløken med saltet i morteren. Tilsett basilikumbladene litt etter litt, og knus dem til en fin masse. Spe med olivenolje. 
  2. I foodprosessor: Ha grovhakket hvitløk, salt og basilikum i miksebollen og kjør til en fin masse. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går. 
  3. Bland inn revet parmesan og smak til med kvernet pepper.