Pistou
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pistou er den franske varianten av den italienske pestoen, og lages uten pinjekjerner. Parmesan kan byttes ut med annen fast, smakfull ost.
En herlig, frisk saus med mange bruksområder - til spekemat, grillet kjøtt og fisk, poteter og grønnsaker, eller på pastaen.
Ingredienser
porsjoner
-
2 båter hvitløk -
ca.
40 g frisk basilikum (en bunt) -
50 g revet parmesan -
ca.
1 dl olivenolje -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Med morter: Knus hvitløken med saltet i morteren. Tilsett basilikumbladene litt etter litt, og knus dem til en fin masse. Spe med olivenolje.
- I foodprosessor: Ha grovhakket hvitløk, salt og basilikum i miksebollen og kjør til en fin masse. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går.
- Bland inn revet parmesan og smak til med kvernet pepper.