Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold

Norsk rabarbra i sesong

Rabarbra er et sikkert vårtegn. Bølgende grønne blader på røde saftige stilker med en syrlig smak og frisk duft. Her kan du se alt det gode du kan lage med rabarbara.

Rabarbraåker

Rabarbrabonde Ida Marie Bræck Lundeby på Lundeby Gård i Råde i Østfold har det travelt i juni.

Rabarbra Ida Marie Lundeby

–Rabarbraen vokser fort hvis det er gode forhold om våren. Da er det for hektisk å holde ugraset unna.  Vi fjerner blomstene så raskt vi ser dem. Blomstene tar energi fra plantene og reduserer avlingen. 

 

 

 

                         

Rabarbra Ida Marie Lundeby

– Innhøsting skjer i løpet av en dag eller to i starten av juni fordi ut fra erfaring vet vi at vi da får den beste kvaliteten.  Vi høster mellom 10-15 tonn pr år. 

Rabarbrakompott

Rabarbra ble på slutten av 1800-tallet en alminnelig del av kjøkkenhagene i Norge og en viktig del av matlagingen, da gjerne som syltetøy, saft og vinproduksjon.

Rabarbra Ida Marie Lundeby

Ida Maries bestefar plantet rabarbra på gården i 1935. I 2016 tok Ida Marie og mannen hennes over, og ett år senere produserte de sine første rabarbradrikker for salg.

Rabarbrasaft

–Når vi høster til pressing tar vi ikke med de tynneste stilkene, heller ikke stilkene som kommer fra blomsterstilken fordi disse er mye grønnere, sier Ida Marie. 

Med nyhøstet rabarbra i kurven inviterte vi Martin Haub fra Bakemesterskapet til å lage deilig rabarbrabakst for oss.    

Rabarbraterte med diplomatkrem

Har du rabarbra i hagen, og lyst på en kakeutfordring? Da lager du Martin Haubs  rabarbraterte fylt med mandelkrem, rabarbrakompott og diplomatkrem. Lekker, god og imponerende!

Skolebolle med rabarbra

Alle elsker skolebrød, og for å gjøre bollene enda bedre er de fylt med både rabarbrakompott og vaniljekrem. Dette er bollene Martin disker opp med for å best mulig utnytte norsk rababra i sesong!

Fransk jordbærkake med rabarbrakompott og gelé

En sommerlig bløtkake med jordbær og rabarbra  med fransk vri! Dette er kaken Martin lager til nasjonaldagen - en garantert suksess for festglade store og små. Med frisk rabarbra og søte jordbær i sesong kan du servere det beste av norsk sommer på ett og samme fat. 

Croissantsnurr med rabarbra

Hva får du om du kombinerer Martins franske croissanter med sommerens rabarbra og dessert-favoritten panna cotta? Jo, en moderne New York Roll, eller croissantsnurr, fylt med rabarbra-panna cotta. Imponerende og kjempegodt!

Rabarbra Ida Marie Lundeby

Her kan du finne alle de fantastiske oppskriftene våre med rabarbra