Ovnsbakte gulrøtter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte gulrøtter i forskjellige farger er både fargerikt og smakfullt. Dette er tilbehør som passer til mange type retter med stekt kjøtt, som foreksempel ribbe, svinekam og alle typer stek.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. gulrot i ulike farger
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene. Del dem først i to og så i fire på langs.
  2. Legg gulrøttene i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. 
  3. Sett formen midt i stekeovnen og bak gulrøttene på 200 °C i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre.