Flesk og duppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe som er en tykk hvit saus. Dette er en enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g lettsaltet sideflesk -
2 ss margarin til steking
Kålrotstappe:
-
1 kg kålrot -
1 l vann til koking -
1 dl kremfløte eller matfløte -
3 ss smør -
2 ts salt -
0,25 ts pepper
Duppe:
-
2 ss smør -
3 ss hvetemel -
5 dl melk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Tilbehør:
-
800 g potet -
2 ss finhakket frisk persille