Flesk og duppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe som er en tykk hvit saus. Dette er en enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lettsaltet sideflesk
  • 2 ss margarin til steking

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du