Yuk pin chao mien

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Asiatisk mat, og spesielt mat fra Kina, har lenge vært på matkartet både her hjemme og ute i den store verden. Kjøttdeig/karbonadedeig passer godt sammen med både nudler og ris samt østens spesielle krydder.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kjøttdeig
  • 3 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts soyasaus
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
  • 2 ts maisenna
  • 2 ts søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 stk. brokkoli
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts raspet frisk ingefær
  • 200 g risnudler evt. eggenudler

Slik gjør du

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Husk at asiatiske retter ofte er saltrike. For å redusere på saltet kan du velge saltreduserte sauser.