Terteskjell med kalkun
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du kalkunrester etter nyttårsfeiringen? Tilsett kalkunkjøtt og fargerike grønnsaker i en nydelig basilikumsaus og server i sprø terteskjell. Dette er nydelig restemat!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g kalkunkjøtt (rester) -
8 stk. terteskjell -
0,5 stk. hjertesalat
Grønnsaker:
-
1 stk. rødløk -
1 stk. brokkoli -
0,5 pose -
1 stk. sikorisalat (endivie) -
2 stk. vårløk -
1 pk frisk babymais
Basilikumsaus:
-
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
4 dl hønsebuljong (utblandet) -
1 dl kremfløte -
1 ss hakket frisk basilikum
salt og pepper
smak til med litt sitronsaft
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri. Hakk basilikumblader eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten. Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte i ca. 3-5 minutter.
- Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.
- Rens grønnsakene og del dem opp. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
- Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i 2-3 minutter på midterste rille.
Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og server straks.