Terteskjell med kalkun

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du kalkunrester etter nyttårsfeiringen? Tilsett kalkunkjøtt og fargerike grønnsaker i en nydelig basilikumsaus og server i sprø terteskjell. Dette er nydelig restemat!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunkjøtt (rester)
  • 8 stk. terteskjell
  • 0,5 stk. hjertesalat

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 pose
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pk frisk babymais

Basilikumsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og pepper

smak til med litt sitronsaft

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri. Hakk basilikumblader eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten. Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte i ca. 3-5 minutter.
  2. Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.
  3. Rens grønnsakene og del dem opp. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
  4. Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i 2-3 minutter på midterste rille.

Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og server straks.