Terte med spekepølse av reinsdyr
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en kjempegod terte med spekepølse av reinsdyr og frisk smak fra ricotta, tomater og basilikum. Terten er perfekt som del av et koldtbord eller buffet.
Ingredienser
12 porsjoner
-
1 stk. ferdig paideig -
1 stk. egg
Tertefyll:
-
200 g ricotta -
3 dl kesam original, 8 % -
100 g spekepølse av reinsdyr -
3 ss hakket frisk basilikum -
1 ts kvernet pepper -
0,5 ts salt
Marinerte cherrytomater:
-
2 pk rød cherrytomat -
3 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
6 stilker frisk timian
Salat:
-
0,5 stk. agurk -
1 stk. gul paprika -
1 stk. rød paprika -
1 pose ferdigkuttet salatblanding
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en paiform, 24 cm i diameter.
- Ha ferdig paideig i paiformen og klem den lett inn til kantene og bunnen. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 15 minutter.
- Pisk egget i en liten bolle og pensle paibunnen. Sett formen i stekeovnen og stek til paibunnen har fått en gyllen og fin farge, ca. 12-15 minutter. Avkjøl.
- Bland ricotta, kesam, salt og pepper. Skjær spekepølse i strimler og finsnitt basilikum. Bland alt sammen og ha blandingen i paiformen.
- Sett paien kjølig til den har satt seg, dette tar normalt sett ca. to timer.
- Skjær cherrytomater i to og ha dem i en bolle sammen med olivenolje, salt, pepper og finhakket timian. Vend godt.
- Skjær agurk og paprika i små terninger og bland med vasket ferdig blandet salat.
Server terten med marinerte tomater og salat.