Taco med kylling og syltet rødløk

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Taco med saftig, sprø kyllinglår. Toppet med syltet rødløk, guacamole og hot pisket rømme. Dette er comfort food som kokk Leon Haarberg Nilsen når forklet er av for dagen, og det er kos i fokus!

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje

Slik gjør du

«Smaken trumfer alltid!» - Leon Haarberg Nilsen

bar