Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Steak sandwich med chimichurri

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3770 kcal
Fett 330 g
Protein 81 g
Karbohydrater 106 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En juicy steak sandwich med chimichurri, det er hva kokk Håvard Werkland lager til kvelds etter jobbdagen. Med crispy surdeigsbrød og saftig biff - skikkelig comfort food.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3770 kcal
Fett 330 g
Protein 81 g
Karbohydrater 106 g

Slik gjør du

Håvard Werkland stakk av med prisen "Årets kokk" i Stavanger høsten 2023.  Trøndern blir dermed Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d'Or-konkurransen. Vi fikk være med inn på treningskjøkkenet, aka hans andre hjem, hvor han disket opp sin best kosemat, nemlig steak sandwich med chimichurri. Se hele serien "Kokkens kveldsmat" på YouTube.

Kokk Håvard Werkland

trinn du kan merke av

Hvis majonesen blir veldig tykk, kan du tilsette 1 ss vann. Den ferdige hvitløksmajonesen kan du oppbevare på en ren flaske i kjøleskapet. 

"Mangler du salt, mangler du alt!" - Håvard Werkland

steak sandwich med chimichurri

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 21.01.2025 03:03:29