Steak sandwich med chimichurri
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En juicy steak sandwich med chimichurri, det er hva kokk Håvard Werkland lager til kvelds etter jobbdagen. Med crispy surdeigsbrød og saftig biff - skikkelig comfort food.
Ingredienser
2 porsjoner
-
500 g biff av ytrefilet storfe -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss nøytral olje -
50 g smør til steking -
4 skiver surdeigsbrød -
2 ss dijonsennep
Tomatsalsa:
-
1 dl sukker -
1 dl vann -
1 dl eddik, 7 % -
0,5 stk. rødløk -
250 g cherrytomat -
0,5 potte frisk koriander -
0,5 ts salt
Chimichurri:
-
1 stk. sitron -
1 potte frisk oregano -
0,5 potte frisk koriander -
0,5 stk. bladpersille -
1 stk. jalapeño -
1,5 dl olivenolje -
0,5 ts salt
Hvitløksmajones:
-
1 stk. hvitløk -
1 stk. egg -
1 ss dijonsennep -
0,5 ts salt -
1 ts sitronsaft -
5 dl nøytral olje
Slik gjør du
"Mangler du salt, mangler du alt!" - Håvard Werkland