Steak sandwich med chimichurri

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En juicy steak sandwich med chimichurri, det er hva kokk Håvard Werkland lager til kvelds etter jobbdagen. Med crispy surdeigsbrød og saftig biff - skikkelig comfort food.

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje

Slik gjør du

"Mangler du salt, mangler du alt!" - Håvard Werkland

bar