Spicy omelettrull med kylling

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne er asiatiskinspirerte omelettrullen med sterk chilisaus og kylling er enkel håndmat som er ferdig på få minutter, og kan varieres med akkurat det du har for hånden.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 1 stk. myk tortillalefse , evt lompe eller myk tacolefse
  • 1 stk. grillet kyllinglår
  • 3 skiver strimlet hvitost
  • 0,5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen sterk saus
  • 0,5 ss sesamfrø
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stk. blader av hjertesalat
  • 1 stk. finhakket vårløk

Slik gjør du

  1. Rens kyllinglåret for skinn og ben. Del kjøttet i passe biter.
  2. Visp sammen egg og soyasaus. Varm olje i en stekepanne og hell i sammenvispede egg. Trekk eggemassen innover mot midten slik at du former en omelett på størrelse med tortillalefsen.
  3. Fordel kyllingkjøtt og ost over omeletten når den begynner å stivne, og legg tortillalefsen på toppen. Trykk den godt ned, slik at den blir «limt» til omeletten og stek videre i ca. 1 minutt. Bruk en stekespade og snu omeletten slik at tortillalefsen kommer ned mot stekepannen. Stek videre i 1-2 minutter, til lefsen er varm og har fått litt farge. 
  4. Løft over på en tallerken og ha på chilisaus, sesamfrø, sesamolje, salatblader og vårløk. Rull sammen som en tortilla og pakk den inn i matpapir. 
Rullen kan serveres som den er, deles i to eller i tykke biter. Server gjerne litt soyasaus i en skål ved siden av.
Omelettrullen kan spises både varm og kald, og innholdet kan varieres med det du har for hånden.