Seco De Chivo - Lammegryte fra Ecuador
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en lammegryte med sting. Tradisjonelt for Sør-Amerika er det også med chilipepper og jalapenopepper.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg benfritt grytekjøtt av lam -
1 ss olivenolje -
1 l vann -
1 dl bringebæreddik evt. bringebærsaft -
6 stk. flådd og delt tomat evt. 1 boks hermetiske -
1 stk. løk i ringer -
1 båt hvitløk finhakket -
1,5 ts salt -
0,5 ss finhakket rød chili -
0,5 ss finhakket jalapeño
Slik gjør du
- Del kjøttet i store terninger og brun det i olje på sterk varme.
- Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke, uten lokk, rett under kokepunktet i 1 1/2 - 2 timer. Smak til med salt og pepper.
Pynt eventuelt med noen ringer jalapeños og server med ris.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.