Sashimi med soyaglaze

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker sashimi! Retten er inspirert av det japanske kjøkkenet, der sashimi betyr å servere fisk eller skalldyr rå, i tynne skiver. Det vanligste er å servere ponzusaus til, men vi har valgt å servere denne forretten med en deilig soyaglaze. 

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g lakseloin

Soyaglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress skåret i skiver
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 stk. reddik
  • 1 ts sesamfrø
  • 12 stk. østersblader eller brønnkarse

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til soyaglazen i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner. Når den er ferdig siles den og legges på glass.
  2. Skjær rå laks i tynne skiver og anrett på tallerkener. 
  3. Finkutt gressløk. Skjær vårløk og reddiker i skiver.
  4. Hell soyaglaze rundt fisken. Dryss over sesamfrø og pynt med gressløk, vårløk og reddikskiver.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.