Risburger med biff

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff bulgogi er en tradisjonell koreansk matrett. Her har vi laget en litt utradisjonell vri - en spicy risburger med de samme koreanske smakene. Hamburgeren for deg som ikke tåler gluten, eller som bare vil prøve noe nytt!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet av storfe
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus (glutenfri)
  • 4 ss sesamfrø

Risburger:

  • 300 g jasminris eller sushiris
  • 1 ts salt
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss ristede sesamfrø

Tilbehør:

  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær entrecôte i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i bollen med kjøttet. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, dryss over sesamfrø og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  2. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl risen noe, bland inn riseddik og sesamfrø.
  3. Bruk en rund utstikker eller en liten rund form (8-10 cm i diameter), og form små «burgerbrød» som er 1-2 cm tykke. Sett «burgerbrødene» kjølig, slik at risen setter seg litt.
  4. Fres det marinerte kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1-2 minutter. Du kan eventuelt bruke en grillpanne til å grille kjøttstrimlene.
  5. Fyll risburgeren med friske salatblad, marinert entrecôte, litt srirachasaus og frisk koriander. Kimchi smaker også godt til denne burgeren.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag.