Ramsløkpesto
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne i naturen her i Norge på våren. Bladene er smakfulle og minner om en blanding av hvitløk og gressløk. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt...
Ingredienser
porsjoner
-
200 g ramsløk -
2 dl pinjekjerner -
50 g parmesan , i biter -
2 ts salt -
4 dl olivenolje -
saften av
1 stk. lime
Slik gjør du
1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. Dette for å få frem enda mer smak.
2. Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en foodprosessor.
3. Tilsett limesaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet.
Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.