Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kalkunfilet i skiver

Potetsalat med syrlig honningdressing:

  • 1 kg kokt potet (nypoteter)
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. gul paprika i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1,5 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts revet sitronskall

Estragonsaus:

  • 2 ss smør
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 2 dl hvitvin
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss hakket frisk estragon

Slik gjør du

  1. Krydre kalkunskivene med salt og grovmalt pepper. Grill eller stek skivene ca. 2–3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen.
  2. Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i mindre biter. Bland alt i en bolle.
  3. Bland sammen honning, eddik, olje og finrevet sitronskall til dressing. Smak til med litt salt og pepper. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Smelt smør og ha i sauspulver fra pose. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen av varmen og visp inn eggeplomme og hakket estragon. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Server kalkunfileten med potetsalaten, grønnsaker og estragonsaus.