Pasta carbonara med tomat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pasta carbonara er en av de mest kjente og populære pastarettene. Her har vi frisket den opp med sukkerterter og tomater.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti eller annen pasta
  • 250 g bacon i terninger
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl ferdigrevet parmesan
  • 150 g sukkererter
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
  3. Visp sammen egg, fløte og en tredjedel av parmesan.
  4. Del opp sukkerertene og tomatene.
  5. Hell vannet av pastaen. Ha den over i kjelen igjen, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
  6. Bland lett inn bacon, sukkerterter og tomatbiter. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.