Nachos med kalkun

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nachos er perfekt kosemat! Og supert å lage om du skal bruke opp rester av kalkun eller kylling. Du kan også bruke opp rester av ost eller grønnsaker som begynner å bli litt slitne. God mat med god samvittighet!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling
  • 0,5 stk. løk
  • 1 pk tacokrydder + vann etter anvisning på pakken
  • 1 pk tortillachips (á 200 g)
  • 0,5 boks hermetiske svarte bønner (á 290 g)
  • ca. 2 dl revet hvitost

Til servering:

  • 2 stk. finhakkede vårløk
  • 1 stk. grønn chili i skiver
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Skjær rester av kalkun i mindre biter.
  2. Fres løk og kalkun raskt i en varm panne.
  3. Tilsett tacokrydder og vann etter anvisning på pakken. La det småkoke i ca. 5 minutter. 
  4. Legg tortillachips på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form.
  5. Fordel det krydrede kalkunkjøttet over chipsene.
  6. Skyll bønner i kaldt vann og la dem renne av. Fordel dem over chipsen og topp med revet ost.
  7. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 5 minutter, eller til osten er smeltet.

Topp nachosen med finhakket vårløk, grønn chili og noen limebåter.