Nachos med kalkun
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Nachos er perfekt kosemat! Og supert å lage om du skal bruke opp rester av kalkun eller kylling. Du kan også bruke opp rester av ost eller grønnsaker som begynner å bli litt slitne. God mat med god samvittighet!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g rester av rester av kalkun eller kylling -
0,5 stk. løk -
1 pk tacokrydder + vann etter anvisning på pakken -
1 pk tortillachips (á 200 g) -
0,5 boks hermetiske svarte bønner (á 290 g) -
ca.
2 dl revet hvitost
Til servering:
-
2 stk. finhakkede vårløk -
1 stk. grønn chili i skiver -
1 stk. lime i båter
Slik gjør du
- Finhakk løk. Skjær rester av kalkun i mindre biter.
- Fres løk og kalkun raskt i en varm panne.
- Tilsett tacokrydder og vann etter anvisning på pakken. La det småkoke i ca. 5 minutter.
- Legg tortillachips på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form.
- Fordel det krydrede kalkunkjøttet over chipsene.
- Skyll bønner i kaldt vann og la dem renne av. Fordel dem over chipsen og topp med revet ost.
- Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 5 minutter, eller til osten er smeltet.
Topp nachosen med finhakket vårløk, grønn chili og noen limebåter.