Kyllingpizza med mozzarella
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Investerer du en liten halvtime i å sette en pizzadeig får du til gjengjeld "verdens beste pizza". Denne er med kylling, mozzarella og mye annet godt.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
25 g gjær -
2,5 dl lunkent vann -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
ca.
7 dl hvetemel
Fyll:
-
3 stk. kyllingfilet i strimler
salt og pepper
-
3 ss hvitløksmør -
ca.
200 g mozzarella -
2 dl ruccula -
10 stk. rød cherrytomat -
1 ss pinjekjerner -
2 ss pesto
Slik gjør du
1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. 1/2 time.
2. Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper.
3. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to. Fordel fyllet over bunnen og legg på små klatter med pesto.
4. Stek i stekeovnen ved 225 °C i 15-20 minutter.