Kyllinglår med smak av honning

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den søte honningen gir de grillede kyllinglårene både en nydelig sødme og et gyllen og fin farge på skinnet. Retten er rask å lage.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sitron i skiver
  • 2 stilker frisk rosmarin

Honningmarinade:

  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje

Tilbehør:

  • 0,5 stk. brokkoli i buketter

Slik gjør du

  1. Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.
  2. Rør sammen ingrediensene til marinaden og smak til med salt og pepper. Pensle kyllinglårene med marinaden og drypp resten av marinaden på sitron- og løkskivene. La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.