Kyllinglår med smak av honning
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den søte honningen gir de grillede kyllinglårene både en nydelig sødme og et gyllen og fin farge på skinnet. Retten er rask å lage.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. grillet kyllinglår -
1 stk. løk -
1 stk. sitron i skiver -
2 stilker frisk rosmarin
Honningmarinade:
-
2 ss honning -
2 ss sitronsaft -
2 ss olivenolje
Tilbehør:
-
0,5 stk. brokkoli i buketter
Slik gjør du
- Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.
- Rør sammen ingrediensene til marinaden og smak til med salt og pepper. Pensle kyllinglårene med marinaden og drypp resten av marinaden på sitron- og løkskivene. La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.