Kylling med ovnsbakt søtpotet

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En pose bèarnaisesaus kan være en god basis for saus til kylling. Bland pulveret med vann, crème fraîche, eple og chili. Server med brokkoli og ovsbakt søtpotet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli

Kremet saus med epler og chili:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 1 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk. eple i biter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss hakket frisk estragon (kan sløyfes)

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteter og del i båter på langs. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovnen på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Dryss over litt grovt salt før servering.
  2. Krydre kyllingfiletene, stek dem 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
  3. Del brokkoli i små buketter. Del også opp stilken i mindre biter, den er kjempegod å spise! Kok opp vann, ha i litt salt og kok bukettene i 2 minutter. Sil av vannet og avkjøl dem i kaldt vann.
  4. Ha béarnaisesauspulver og vann i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche, eple, chili og estragon. Spe med litt mer vann, hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Server kyllingfiletene med saus, søtpoteter og brokkoli.