Kinderegg fylt med ostekake

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Egg hører med til påske! Det er ikke bare kokt egg til frokost som gjelder - her har du et deilig lite påskeegg som kan serveres til dessert eller som kveldskos. Kinderegg fylt med deilig ostekake og apriossyltetøy - NAM!

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kinderegg
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss melis
  • ca. 1 ts sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte
  • 6 ts aprikossyltetøy

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av toppen på kindereggene med en liten kniv. 
  2. Bland sammen kremost, siktet melis, sitronsaft og vaniljesukker. Rør blandingen godt til osten har blitt myk, og blandingen har blitt litt luftig. 
  3. Pisk kremfløte stiv, og vend den foriktig inn i osteblandingen. Ha osteblandingen i en sprøytepose eller bruk en liten skje og fyll kindereggene med blandingen. 
  4. Legg litt aprikossyltetøy i midten av ostemassen på toppen av egget slik at det ser ut som om egget er bløtkokt. 
  5. La eggene stå kaldt til de skal serveres.