Gulrotmuffins

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotmuffins er nesten som små porsjonskaker med gulrotkake. Disse muffinsene er enkelt pyntet med naturell kremost og revet gulrot.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot
  • eventuelt 50 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Pisk sammen sukker og olje. Ha i et og et egg av gangen. Pisk til blandingen er lys og kremaktig.
  2. Bland alt det tørre. Sikt det tre ganger. Rør det inn i eggeblandingen.
  3. Vend gulrøtter og eventuelt nøtter forsiktig inn med en slikkepott.
  4. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Vi kan også anbefale oppskriften på gulrotkake med ostekrem. Det er en langpannekake som er ypperlig å bake når du skal ha kake til mange.