Frittata med spinat og parmesan

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakfull eggepanne blir alltid mottatt med glede, og passer like god til middag som på tapas- eller buffetbordet.  Del den i snipper og server varm eller lun, gjerne med et ekstra dryss parmesan.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g frisk spinat
  • ca. 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 8 stk. egg
  • 5 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
  • 0,5 dl revet parmesan eller annen vellagret ost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skyll spinaten godt og la vannet renne av (bruk gjerne salatslynge).
  2. Del løken i skiver.
  3. Smelt smør i en varm stekepanne og fres løk og hvitløk til den blir myk og blank og begynner å få farge. Ha i spinaten og fres den til den faller sammen.
  4. Visp sammen eggene og krydre med salt og pepper. Bland inn halvparten av revet parmesan og hell blandingen i stekepannen.
  5. Bruk en stekespade og rør i massen til den begynner å stivne. Senk varmen og legg på lokk. La frittataen steke ferdig på lav varme til den har stivnet helt, ca 20 minutter.  Tiden vil variere med tykkelsen på frittataen.
  6. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne til de er jevnt gylne. Dryss dem over frittataen sammen med resten av parmesanen. 
    Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan frittataen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen og tykkelsen på frittataen.