Frittata med spinat og parmesan
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En smakfull eggepanne blir alltid mottatt med glede, og passer like god til middag som på tapas- eller buffetbordet. Del den i snipper og server varm eller lun, gjerne med et ekstra dryss parmesan.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g frisk spinat -
ca.
1 stk. løk -
1 båt hvitløk -
1 ss smør -
8 stk. egg -
5 ss pinjekjerner (kan sløyfes) -
0,5 dl revet parmesan eller annen vellagret ost -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skyll spinaten godt og la vannet renne av (bruk gjerne salatslynge).
- Del løken i skiver.
- Smelt smør i en varm stekepanne og fres løk og hvitløk til den blir myk og blank og begynner å få farge. Ha i spinaten og fres den til den faller sammen.
- Visp sammen eggene og krydre med salt og pepper. Bland inn halvparten av revet parmesan og hell blandingen i stekepannen.
- Bruk en stekespade og rør i massen til den begynner å stivne. Senk varmen og legg på lokk. La frittataen steke ferdig på lav varme til den har stivnet helt, ca 20 minutter. Tiden vil variere med tykkelsen på frittataen.
- Rist pinjekjerner i tørr stekepanne til de er jevnt gylne. Dryss dem over frittataen sammen med resten av parmesanen.
Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan frittataen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen og tykkelsen på frittataen.