Dukkah-egg

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dukkah er en egyptisk krydderblanding med frø og nøtter, og serveres ofte som en dipp til brød eller grønnsaker. Vi har rullet kokte egg i dukkaen og serverer dem som en liter forrett sammen med godt brød, eller som en av flere tapas- eller meze-retter.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg

Dukkah

  • 30 g hasselnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 2 ss malt koriander
  • 2 ss malt spisskummen
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

  • 1 pk alfalfaspirer til servering

Slik gjør du

  1. Kok egg i 8 minutter og avkjøl i rennende kaldt vann.
  2. Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne i 4-5 minutter, ha dem over i et kjøkkenhåndkle og gni dem kraftig så det tynne skinnet løsner. Grovhakk nøttene for hånd.
  3. Rist sesamfrø på samme måte til de er gylne. Ha dem over på et tørkepapir.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dukkah i en skål.
  5. Hell litt av dukkah i en dyp tallerken og rull ett og ett egg i blandingen. Lag små «reder» av spirene, og server eggene på et fat i hvert sitt rede. 
Dukkah har lang holdbarhet om den oppbevares kjølig i en tett boks. Den kan brukes sammen med ferskt brød, grønnsaker i strimler og hummus, eller som et dryss over salat.