Dukkah-egg
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dukkah er en egyptisk krydderblanding med frø og nøtter, og serveres ofte som en dipp til brød eller grønnsaker. Vi har rullet kokte egg i dukkaen og serverer dem som en liter forrett sammen med godt brød, eller som en av flere tapas- eller meze-retter.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. egg
Dukkah
-
30 g hasselnøtter -
50 g sesamfrø -
2 ss malt koriander -
2 ss malt spisskummen -
1 ss chilipulver -
2 ss paprikapulver -
1 ts tørket timian -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
-
1 pk alfalfaspirer til servering
Slik gjør du
- Kok egg i 8 minutter og avkjøl i rennende kaldt vann.
- Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne i 4-5 minutter, ha dem over i et kjøkkenhåndkle og gni dem kraftig så det tynne skinnet løsner. Grovhakk nøttene for hånd.
- Rist sesamfrø på samme måte til de er gylne. Ha dem over på et tørkepapir.
- Bland sammen alle ingrediensene til dukkah i en skål.
- Hell litt av dukkah i en dyp tallerken og rull ett og ett egg i blandingen. Lag små «reder» av spirene, og server eggene på et fat i hvert sitt rede.
Dukkah har lang holdbarhet om den oppbevares kjølig i en tett boks. Den kan brukes sammen med ferskt brød, grønnsaker i strimler og hummus, eller som et dryss over salat.