Dessertpizza med fiken og blåmuggost
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizza på grillen gir en annen sjarm og smak enn ovnspizza. Lag en dessertpizza med friske sommerfrukter og deilig ost, du er garantert en fantastisk smaksopplevelse og imponerte gjester.
Ingredienser
2 porsjoner
-
100 g kremost naturell -
2 stk. frisk fiken , delt i 4 -
2 stk. nektarin , i skiver -
50 g blåmuggost -
1 ss honning -
2 stilker grovhakket bladpersille
Pizzabunn:
-
15 g fersk gjær -
1,5 dl vann -
1 ts honning -
Ca.
250 g hvetemel -
2 ss nøytral olje
Slik gjør du
- Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Klapp pizzadeig til ønsket størrelse. Legg deigen på grillristen og la den grille i 3-4 minutter på hver side, til den er nesten gjennomstekt.
Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.
- Smør kremost på grillet pizzabunn. Legg på fiken og nektarin, smuldre blåmuggost over. La dessertpizzaen grille på indirekte varme til blåmuggosten har smeltet, ca. 5 minutter.
- Dryss honning og grovhakket bladpersille over rett før servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".