Chili- og peanøttdip

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det asiatiske kjøkken har mange spennende variasjoner som kan gi oss nye smaksopplevelser. Dette er en nydelig dip med kraftig smak som passer til asiatiske vårruller eller grillet svinekjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 50 g peanøtter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

  1. Rens chili og kutt den i skiver. Grovhakk peanøtter.
  2. Bland chili og peanøtter med hvitløk, sukker, eddik, vann, fiskesaus og chilisaus.
  3. Rør til sukkeret har løst seg opp.