Calzone

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Italiensk pizza er best! Calzone er en deilig, napolitansk, innbakt pizza - en skikkelig "pizzaoverraskelse". Fyll den med kjøttdeig, ost og skinke eller det du liker aller best.   

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje

Kjøttdeigfyll:

  • 400 g kjøttdeig , eventuelt karbonadedeig
  • 2 ss nøytral olje eller smør til steking
  • 1 glass pizzasaus
  • 2 dl revet hvitost

Ost- og skinkefyll:

  • 4 ss pizzasaus
  • 200 g kokt skinke , eller kylling/kalkun pålegg
  • 2 dl revet hvitost

  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

  1. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok eller elt deigen sammen for hånd. Ha mel og salt i bollen, rør ut gjær i vann. Tilsett gjærblandingen i melet, ha i olje og elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter.
  2. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. 
  3. Brun kjøttdeig eller karbonadedeig i en stekepanne med olje/smør. Senk varmen, og tilsett pizzasaus tomatsaus. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Kutt skinke i strimler. 
  5. Del deigen i antall posjoner og kjevle ut sirkler, ca. 25 cm i diameter.
Bruk litt mel eller olje på kjøkkenbenken når du kjevler ut, så slipper du at deigen klistrer seg.
  1. Legg fyll på den ene halvdelen av sirklene - la det være litt kant igjen slik at du klarer å brette pizzaen sammen. Fordel kjøttdeigfyllet på bunnene og dryss på ost. Til pizzaene med ost og skinke smører du først pizzasaus på bunnene, fordeler ost over og legger på skinkestrimler. 
  2. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  3. Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Legg pizzaene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovn på 225 °C i 20-25 minutter.