Calzone
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Italiensk pizza er best! Calzone er en deilig, napolitansk, innbakt pizza - en skikkelig "pizzaoverraskelse". Fyll den med kjøttdeig, ost og skinke eller det du liker aller best.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
7 dl hvetemel -
0,5 ts salt -
0,5 pk fersk gjær -
3 dl lunkent vann -
2 ss nøytral olje
Kjøttdeigfyll:
-
400 g kjøttdeig , eventuelt karbonadedeig -
2 ss nøytral olje eller smør til steking -
1 glass pizzasaus -
2 dl revet hvitost
Ost- og skinkefyll:
-
4 ss pizzasaus -
200 g kokt skinke , eller kylling/kalkun pålegg -
2 dl revet hvitost
-
1 stk. egg til pensling
Slik gjør du
- Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok eller elt deigen sammen for hånd. Ha mel og salt i bollen, rør ut gjær i vann. Tilsett gjærblandingen i melet, ha i olje og elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter.
- Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Brun kjøttdeig eller karbonadedeig i en stekepanne med olje/smør. Senk varmen, og tilsett pizzasaus tomatsaus. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
- Kutt skinke i strimler.
- Del deigen i antall posjoner og kjevle ut sirkler, ca. 25 cm i diameter.
Bruk litt mel eller olje på kjøkkenbenken når du kjevler ut, så slipper du at deigen klistrer seg.
- Legg fyll på den ene halvdelen av sirklene - la det være litt kant igjen slik at du klarer å brette pizzaen sammen. Fordel kjøttdeigfyllet på bunnene og dryss på ost. Til pizzaene med ost og skinke smører du først pizzasaus på bunnene, fordeler ost over og legger på skinkestrimler.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Legg pizzaene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovn på 225 °C i 20-25 minutter.