Bruschetta med julepålegg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brød til overs? Lag et par deilige bruschetta med juleskinke til kvelds, så slipper du kaste brødet. Du kan selvfølgelig bytte ut juleskinka med sylte eller lammerull om du har det. Bruschetta med julepålegg er også en fin rett å sette på tapasbordet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk kremost med pepper (á 125 g)
  • 8 skiver juleskinke
  • 0,5 boks friske urter eller spirer

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag syltet rødløk først. Skrell rødløk, del den i to og skjær i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk.

2. Ha olje i en varm stekepanne og stek brødskiver på begge sider til de er gyllne og sprø. Legg skivene på et ark kjøkkenpapir, slik at overflødig olje renner av. 

3. Smør skivene med kremost, legg på juleskinke og topp med rødløk. Pynt gjerne med spirer og nykvernet pepper.