Brettepizza med sitron og persille
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lahmacun - eller tyrkisk pizza har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 stk. grønn paprika -
0,5 stk. gul paprika -
1 stk. løk -
2 stk. tomat -
3 stilker bladpersille -
400 g kjøttdeig -
1 ss tomatpuré -
0,5 dl olivenolje -
2 ts paprikapulver -
2 ts malt spisskummen -
1,5 ts malt sort pepper -
1 ts salt
PIZZADEIG:
-
ca.
12 dl finbakstmel eventuelt hvetemel -
4,5 dl romtemperert melk -
0,5 dl nøytral olje -
2 ts salt -
1 ts sukker -
1,5 ts tørrgjær , gjerne pizzagjær
TIL SERVERING
-
250 g cherrytomat , delt i 4 -
6 stilker grovhakket bladpersille -
1 stk. sitron
Slik gjør du
Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.
Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.