Brettepizza med sitron og persille

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lahmacun - eller tyrkisk pizza har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. tomat
  • 3 stilker bladpersille
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1,5 ts malt sort pepper
  • 1 ts salt

PIZZADEIG:

  • ca. 12 dl finbakstmel eventuelt hvetemel
  • 4,5 dl romtemperert melk
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts tørrgjær , gjerne pizzagjær

TIL SERVERING

  • 250 g cherrytomat , delt i 4
  • 6 stilker grovhakket bladpersille
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

bar
Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.

Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.