Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brettepizza med sitron og persille

Brettepizza med sitron og persille

Ingredienser

porsjoner

Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.

  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. tomat
  • 3 stilker bladpersille
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1,5 ts malt sort pepper
  • 1 ts salt

PIZZADEIG:

  • ca. 12 dl finbakstmel eventuelt hvetemel
  • 4,5 dl romtemperert melk
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts tørrgjær , gjerne pizzagjær

TIL SERVERING

  • 250 g cherrytomat , delt i 4
  • 6 stilker grovhakket bladpersille
  • 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 757 kcal
Fett 24 g
Protein 32 g
Karbohydrater 98 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lahmacun - eller tyrkisk pizza har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.

  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. tomat
  • 3 stilker bladpersille
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1,5 ts malt sort pepper
  • 1 ts salt

PIZZADEIG:

  • ca. 12 dl finbakstmel eventuelt hvetemel
  • 4,5 dl romtemperert melk
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts tørrgjær , gjerne pizzagjær

TIL SERVERING

  • 250 g cherrytomat , delt i 4
  • 6 stilker grovhakket bladpersille
  • 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 757 kcal
Fett 24 g
Protein 32 g
Karbohydrater 98 g

Slik gjør du

Tyrkisk pizza - Istanbul
Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.

trinn du kan merke av
Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB11 19.01.2025 14:58:38