Brettepizza med sitron og persille

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lahmacun - eller tyrkisk pizza har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. tomat
  • 3 stilker bladpersille
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1,5 ts malt sort pepper
  • 1 ts salt

PIZZADEIG:

  • ca. 12 dl finbakstmel eventuelt hvetemel
  • 4,5 dl romtemperert melk
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts tørrgjær , gjerne pizzagjær

  • 250 g cherrytomat , delt i 4
  • 6 stilker grovhakket bladpersille
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.
  1. Bland alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle eller en kjøkkenmaskin. Elt deigen i minimum 5 minutter. Dekk bollen med litt plastfolie og la deigen heve i ca. 2 timer.
  2. Kjør paprika, løk, tomat og bladpersille sammen i en grønnsakshakke eller foodprosessor til grønnsakene er finhakket. Sil blandingen om den blir veldig bløt.
  3. Bland finhakkede grønnsaker med kjøttdeig, tomatpuré, olivenolje og krydder i en bolle til en jevn blanding.
  4. Del deigen i 12 emner. Dekk med plastfolie slik at deigen ikke tørker ut. Kjevle ut emnene til små runde pizza, ca. 2 mm tykkelse.
  5. Legg 1-2 ss kjøttblanding på pizzabunnen og smør det jevnt utover med baksiden av en skje. Legg pizza over på en varm bakepapirkledd stekeplate og stek i stekeovn på minimum 250 °C i 4-6 minutter.
Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.

Ha tomater, bladpersille og sitronsaft over pizzaen ved servering.