Ytrefilet av lam med bulgur
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skal du imponere som sommerkokk, er det norsk lam på grillen som gjelder. Ytrefilet av lam er raskt å grille og vil garantert gi grillsjefen bonuspoeng.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av lam -
2 ss virgin olivenolje -
1 ss frisk rosmarin -
2 båter hvitløk -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Bulgursalat:
-
5 dl bulgur -
1 l vann -
1 stk. hønsebuljongterning -
2 stk. gulrot -
1 stk. løk -
4 ts malt spisskummen -
2 ts salt
Slik gjør du
- Skrell hvitløk og hakk den fint. Hakk rosmarin.
- Bland sammen olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til en marinade. La fileten ligge i marinanden i minst 30 minutter.
- Skrell gulrot og løk og hakk det fint.
- Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til bulgursalaten. Kok bulguren etter anvisning på pakken. Salaten kan spises varm, lun eller kald.
- Grill lammefileten ca. 6 minutter på hver side på direkte varme, til kjøttet får en fin grillskorpe. La kjøttet hvile like lenge som du griller det.
- Skjær kjøttet i tynne skiver og server med bulgursalaten.
Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.