Ytrefilet av lam med bulgur

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du imponere som sommerkokk, er det norsk lam på grillen som gjelder. Ytrefilet av lam er raskt å grille og vil garantert gi grillsjefen bonuspoeng.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Bulgursalat:

  • 5 dl bulgur
  • 1 l vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 ts malt spisskummen
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell hvitløk og hakk den fint. Hakk rosmarin.
  2. Bland sammen olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til en marinade. La fileten ligge i marinanden i minst 30 minutter.
  3. Skrell gulrot og løk og hakk det fint. 
  4. Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til bulgursalaten. Kok bulguren etter anvisning på pakken. Salaten kan spises varm, lun eller kald. 
  5. Grill lammefileten ca. 6 minutter på hver side på direkte varme, til kjøttet får en fin grillskorpe. La kjøttet hvile like lenge som du griller det. 
  6. Skjær kjøttet i tynne skiver og server med bulgursalaten.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.