Vegetarpai med erter og mozzarella
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne vegetariske pai-varianten er like god som tilbehør og som selvstendig rett. Og smaken og utseendet er til å få vann i munnen av!
Ingredienser
4 porsjoner
Paideig:
-
350 g hvetemel -
125 g smør -
60 g revet parmesan -
2 ts tørket timian -
2 stk. eggeplomme
Fyll:
-
0,5 stk. grønn squash -
2 stk. purre -
1 ss olivenolje -
200 g frosne erter -
1 ts tørket timian -
2 ss hakket frisk kruspersille -
1 stk. revete skall av sitron -
0,5 ts salt , gjerne urtesalt -
0,25 ts kvernet pepper -
2 stk. mozzarella -
2 stk. eggehvite
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel med fingrene til det er klumpfritt. Bland inn eggeplommer, timian, revet parmesan og persille og tilsett nok vann til at du får en god deig som er lett å jobbe med. Kna deigen raskt sammen. Ta litt hvetemel på hendene om nødvendig. Pakk inn deigen og legg den kaldt i ca. 30 minutter.
- Riv squash grovt og legg i et dørslag. Dryss over litt salt og sett til side i en halv time.
- Kutt purreløk i to på langs og skyll godt. Kutt dem deretter i ½-1 cm tykke biter.
- Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
- Varm olje i en vid stekepanne og tilsett purre. Fres purreløken til den blir myk og blank, og begynner å bli litt gyllen.
- Klem ut så mye væske som mulig av squashen og bland den inn i purren. La det hele frese videre i noen minutter, til squashen er myk. Ha alt i et dørslag og la det renne av seg mens det blir kaldt.
- Rør inn erter, timian, persille og revet sitronskall. Smak til med salt og kvernet pepper.
- Del mozzarella i mindre biter og vend bitene inn i purreblandingen.
- Kjevle ut deigen til en stor leiv og flytt den over på stekebrettet. Fordel fyllet midt på deigen. La det være igjen en ca. 6 cm bred kant deig rundt det hele.
- Brett paideigen opp rundt fyllet slik at det blir åpent i midten.
- Visp sammen eggehvite og pensle deigen godt. Dryss litt parmesan og evt litt tørkede urter over.
- Plasser stekebrettet midt i ovnen og stek paien i 30-35 minutter, til paideigen er gyllen og sprø og fyllet har fått fin farge. La paien hvile i 8-10 minutter før servering.