Tabbouleh

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Besøker du Midtøsten, kan du være sikker på at du får servert tabbouleh - den friske og mettende salaten av bulgur, der persille og andre urter er viktige ingredienser. Tabbouleh smaker nydelig til sommerens grillretter, eller som tilbehør til vinterens langtidsstekte ovnsretter. 

Ingredienser

porsjoner
  • 225 g bulgur
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. nektarin eller fersken
  • 1 stk. grønn chili
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 1 båt presset hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts flytende honning
  • 1,5 dl virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Tilbered bulgur etter anvisning på pakken. Avkjøl.
  2. Del tomat og agurk i to og skrap ut de myke kjernene. Kutt rødløk, tomat og agurk  i små terninger og nektarin/fersken/nektarin i litt større terninger. Kutt grønn chili i tynne ringer.
  3. Finhakk hvitløk,mynte, koriander og persille. 
  4. Ha bulgur, hakkede grønnsaker, rosiner og urter i en bolle og bland godt. Smak til med sitronsaft, honning, olivenolje, salt og pepper. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  5. La gjerne taboulehen stå kaldt og trekke smak i minst en halv time før servering.
Tabbouleh passer godt til til både varme og kalde retter. Nektarin/fersken kan byttes ut med biter av tørket aprikos, granateple, klementiner eller annen frukt. Det finnes mange forskjellige typer bulgur. Velg gjerne fullkornsbulgur og en sort med litt størrelse på grynene.