Svinekam med appelsin og brokkolini

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam, bakt i form med appelsin, løk og stjerneanis. Enkel gjestemat som er topp å servere til familien på hytta til gode venner. Server med en god potetmos og brokkolini.

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 1,5 kg røkt svinekam
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 6 båter hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 kvister frisk timian
  • 0,5 l kokende vann

Potetmos:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør

Til servering:

  • 400 g brokkoli
  • 2 ss smør

Slik gjør du

Server svinekammen med potetmos, brokkolini og grønnsakene i formen. En skvis fra appelsinene i formen gjør seg som en enkel «saus». Hvis du ønsker å lage en ekstra god saus ved siden av kan vi anbefale vår appelsin – og honningsaus eller sennepssaus.

bar

God middag!