Sjokolade-appelsin-marmorkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marmorkake er en god, gammel klassiker, som her har blitt litt piffet opp med revet appelsinskall.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3,5 dl melk
  • 450 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 g siktet hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 250 g smeltet smør
  • 2 stk. egg
  • 20 g siktet kakaopulver
  • 150 g smeltet mørk kokesjokolade
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 2 dråper orange eller gul konditorfarge

Sjokoladesaus:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Bland melk med sukker og vaniljesukker og visp inn hvetemel, bakepulver, smeltet smør og egg.
  2. Del røren i to og bland inn kakao og mørk sjokolade i den ene halvparten og revet appelsinskall og orange konditorfarge i den andre.
  3. Smør en 2 liters kakeform godt og dryss den med mel. Hell sjokoladerøren i og slipp skjeer av appelsinrøren i. Bruk en kniv til å blande de to rørene slik at den blir en marmoreffekt.
  4. Stek kaken ved 160 ºC i ca 1 time og 15 minutter. Kontroller med en tynn pinne om kaken er ferdig. Avkjøl i formen i 10 minutter, hvelv deretter kaken over på en rist og avkjøl helt.
  5. Smelt sjokolade og fløte sammen i vannbad og visp sammen til en glatt saus.

Kaken kan serveres både med og uten tykk sjokoladesaus.