Sjokolade-appelsin-marmorkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Marmorkake er en god, gammel klassiker, som her har blitt litt piffet opp med revet appelsinskall.
Ingredienser
1 porsjoner
-
3,5 dl melk -
450 g sukker -
1 ts vaniljesukker -
275 g siktet hvetemel -
2,5 ts bakepulver -
250 g smeltet smør -
2 stk. egg -
20 g siktet kakaopulver -
150 g smeltet mørk kokesjokolade -
1 ss revet appelsinskall -
2 dråper orange eller gul konditorfarge
Sjokoladesaus:
-
200 g mørk kokesjokolade -
1 dl kremfløte
Slik gjør du
- Bland melk med sukker og vaniljesukker og visp inn hvetemel, bakepulver, smeltet smør og egg.
- Del røren i to og bland inn kakao og mørk sjokolade i den ene halvparten og revet appelsinskall og orange konditorfarge i den andre.
- Smør en 2 liters kakeform godt og dryss den med mel. Hell sjokoladerøren i og slipp skjeer av appelsinrøren i. Bruk en kniv til å blande de to rørene slik at den blir en marmoreffekt.
- Stek kaken ved 160 ºC i ca 1 time og 15 minutter. Kontroller med en tynn pinne om kaken er ferdig. Avkjøl i formen i 10 minutter, hvelv deretter kaken over på en rist og avkjøl helt.
- Smelt sjokolade og fløte sammen i vannbad og visp sammen til en glatt saus.
Kaken kan serveres både med og uten tykk sjokoladesaus.