Sikorisalat med eggekrem

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Legg eggekrem på sikorisalat og pynt med løyrom eller lodderogn og friske urter. Server ferskt brød til.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl majones
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 stk. egg
  • 50 g røkelaks
  • 100 g frossen spinat
  • 100 g kremost naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts kajennepepper

salt og kvernet pepper

  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 50 g løyrom til pynt

friske urter

Slik gjør du

  1. Legg majones, sjalottløk og egg i en hurtigmikser og kjør det til en jevn masse.
  2. Klem ut så mye væske av spinaten som mulig, bruk gjerne tørkepapir til å suge opp ekstra mye. Tilsett spinaten i hurtigmikseren sammen med kremosten og bland godt. Smak til med sitronsaft, kajenne, salt og kvernet pepper. Sett kaldt til servering.
  3. Skyll og tørk sikorisalaten og fyll salatbladene med blandingen.

Anrett på tallerken og pynt med løyrom eller lodderogn og friske urter. Server ferskt brød til.