Seco De Cordero - Lammegryte fra Peru

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne lammegryta blir lammekjøttet som kokt i øl. Spennende smaker fra Sør-Amerika.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ts pepper
  • 2 dl rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss finhakkede jalapeño
  • 2 stk. løk
  • 3 dl øl
  • 1,6 l kjøttkraft
  • 6 stk. potet
  • 6 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøttet i store terninger.
  2. Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i en skål og hell over marinaden. Snu på kjøttet slik at marinaden kommer til over alt. Dekk til og la ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller sett i kjøleskap over natten.
  3. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det med tørkepapir. Ta vare på ca. 1 dl av marinaden.
  4. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
  5. Tilsett øl og oksekraft og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la gryten småkoke i ca. 1 1/2 -2 timer, til kjøttet er mørt.
  6. Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. 
  7. Tilsett resten av marinaden rett før servering, og smak til med litt salt og pepper. Dryss over finhakket koriander. 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.