Rabarbraterte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fristende rabarbraterte smaker godt på forsommeren. Enda bedre smaker den med vaniljesaus ved siden av.

Ingredienser

6  porsjoner

Tertebunn:

  • 75 g valnøttkjerner
  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. egg

Rabarbrafyll:

  • 600 g rabarbra
  • 75 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss kaldt vann

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 180 g sukker

Slik gjør du

  1. Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.
  2. Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig.
  3. Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen i stekeovn ved 200 °C på nederste rille i 10-15 minutter.
  4. Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.
  5. Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.

Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.