Rabarbraterte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En fristende rabarbraterte smaker godt på forsommeren. Enda bedre smaker den med vaniljesaus ved siden av.
Ingredienser
6 porsjoner
Tertebunn:
-
75 g valnøttkjerner -
200 g hvetemel -
100 g smør -
1 ss sukker -
1 stk. egg
Rabarbrafyll:
-
600 g rabarbra -
75 g sukker -
2 ss maisenna -
ca.
2 ss kaldt vann
Marengs:
-
3 stk. eggehvite -
180 g sukker
Slik gjør du
- Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.
- Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig.
- Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen i stekeovn ved 200 °C på nederste rille i 10-15 minutter.
- Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.
- Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.
Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.