Paté med ribbe og tørket sopp
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Å lage sin egen paté eller leverpostei før jul er for mange blitt en tradisjon. Her har vi blandet inn små biter av ribbe og supplert med sopp og timian. Nydelig å bruke både som en liten forrett, eller som gave til den som har alt.
Ingredienser
-
750 g lever av svin eller storfe -
350 g medisterdeig -
6 stk. ansjosfilet -
3 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 stk. egg -
2 dl matfløte
-
150 g ribbe i små terninger -
30 g tørket sopp -
2 ts tørket timian
Slik gjør du
1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
2. Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
4. Bløtlegg sopp i kokende vann i 10 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk soppen.
5. Vend ribbe, bløtlagt sopp og timian inn i røren.
6. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
7. La pateen bli kald i formen.
Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.