Nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig og mør nyretapp, kanskje bedre kjent som butcher's cut eller hangersteak, sammen med honningglaserte rotgrønnsaker og hasselbackpoteter. Topp med en fyldig og god rødvinssaus - en perfekt helgemiddag!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g nyretapp -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør
Rødvinsaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss nøytral olje -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl oksekraft -
50 g usaltet smør til montering
Hasselbackpotet:
-
8 stk. potet -
3 ss smeltet smør -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Honningglaserte rotgrønnsaker:
-
2 stk. gulrot -
1 stk. rødløk -
0,5 stk. sellerirot -
2 stk. persillerot -
2 ss nøytral olje -
1 ss smør -
3 stilker frisk timian -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
3 ss honning
Slik gjør du
På utkikk etter flere oppskrifter med nyretapp? Sjekk ut nyretapp med chimichurri eller nyretapp med romescosaus.