Nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør nyretapp, kanskje bedre kjent som butcher's cut eller hangersteak, sammen med honningglaserte rotgrønnsaker og hasselbackpoteter. Topp med en fyldig og god rødvinssaus - en perfekt helgemiddag!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør til montering

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 3 stilker frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning

Slik gjør du

På utkikk etter flere oppskrifter med nyretapp? Sjekk ut nyretapp med chimichurri eller nyretapp med romescosaus.

bar