Kyllinggryte à la bacalao
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag en kyllinggryte litt à la Bacalao, og server den rykende varm i dype tallerkener med godt brød til!
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1500 g)
olje til steking
salt og kvernet pepper
-
5 dl hvitvin -
2 dl tomatjuice -
1 ss tomatpuré -
1 stk. hønsebuljongterning -
2 stilker frisk rosmarin -
6 blader frisk salvie -
2 stk. laurbærblad -
6 stk. potet -
1 stk. løk i båter -
1 stk. finhakket rød chili -
1 stk. grønn paprika i strimler -
1 stk. bifftomat -
3 skiver bacon i strimler
ei klype sukker
Slik gjør du
- Del kyllingen i 8 biter. Stek bitene i olivenolje og ha på salt og kvernet pepper.
- Legg bitene over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann og en buljongterning og ha det i gryten. Tilsett vin, tomatjus, tomatpuré, urter og laurbærblad. La det småkoke/trekke under lokk i ca. 15 minutter.
- Skrell poteter og del dem i kløfter. Ha poteter, løkbåter og chili i gryten og la det koke ca. 10 minutter eller til potetene er møre. Tilsett paprikastrimler, tomater i grove biter og bacon mot slutten av koketiden. Smak til med salt og kvernet pepper.
Kyllinggryten serveres rykende varm i dype tallerkener med godt brød til. Pynt eventuelt med litt sprøtt bacon og urter.