Kyllinggryte à la bacalao

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en kyllinggryte litt à la Bacalao, og server den rykende varm i dype tallerkener med godt brød til!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)

olje til steking

salt og kvernet pepper

  • 5 dl hvitvin
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 6 blader frisk salvie
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 stk. bifftomat
  • 3 skiver bacon i strimler

ei klype sukker

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 8 biter. Stek bitene i olivenolje og ha på salt og kvernet pepper.
  2.  Legg bitene over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann og en buljongterning og ha det i gryten. Tilsett vin, tomatjus, tomatpuré, urter og laurbærblad. La det småkoke/trekke under lokk i ca. 15 minutter.
  3. Skrell poteter og del dem i kløfter. Ha poteter, løkbåter og chili i gryten og la det koke ca. 10 minutter eller til potetene er møre. Tilsett paprikastrimler, tomater i grove biter og bacon mot slutten av koketiden. Smak til med salt og kvernet pepper.

Kyllinggryten serveres rykende varm i dype tallerkener med godt brød til. Pynt eventuelt med litt sprøtt bacon og urter.