Kremet soppsaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leter du etter en god saus som passer til alt fra reinsdyrstek til kalkunfilet eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige soppsausen kan du lage av både tørket og fersk sopp, og den den vil garantert falle i smak hos gjestene.

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Bløtlegg sopp i vann i ca. 30 minutter og ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.

2. Fres sopp og løk i smør. Tilsett mel og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.

3. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.

Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.