Kalkunfilet med calvadossaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn) -
3 ss smeltet smør -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
4 stk. eple -
2 ss frisk salvie
Calvadossaus:
-
3 ss smør -
3 ss brunt sukker -
1 stk. hønsebuljongterning -
5 dl eplejuice -
3 ss rosiner -
ca.
2 ss maisenna -
ca.
1 dl kremfløte -
ca.
4 ss calvados eller konjakk
Slik gjør du
- Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den i en stekepanne med smør. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
- Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 125 °C i ca. 1 time, til steketermometeret viser 65 °C. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.
- Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejus og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og calvados.
Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.