Jegerkål - fårikål med viltpreg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du blant de som synes fårikål smaker litt lite og tamt? Da er dette fårikålvarianten for deg - dette er skikkelig "mannemat" og midt i blinken etter en lang dag på tur. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårekjøtt / fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ss smør eller olje
  • 2 ss hel pepper
  • 1 ts karve
  • 1 ts einebær
  • 4 dl vann
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Del kålen i store terninger. Varm en stekepanne og ha i litt smør. Brun kjøtt og kål godt. Tilsett mer smør om nødvendig. 
  2. Legg kjøtt og kål lagvis med karve, einerbær og pepper i en leirgryte eller jerngryte. Dryss over litt salt og hell i vann.
  3. Kok opp og sett på lokk. 
  4. Sett gryta på rist lavt i stekeovnen på 150 °C. La stå i minst 2-3 timer, til kjøttet er mørt og slipper beina. smak på kraften og juster smaken med mer salt om nødvendig. Dryss over litt hakket timian.

Server rykende varm med kokte poteter, flatbrød og tyttebær.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.