Helgrillet entrecôte med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helgrillet entrecôte med digg tilbehør passer utmerket når du skal lage mat til mange. Når kjøttstykket ligger på grillen og godgjør seg, har du mer en nok tid til å lage tilbehøret og dekke bordet samtidig.

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 kg entrecôte av storfe
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Grillet hjertesalat:

  • 4 stk. hjertesalat
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 4 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Krydre entrecôte med salt og pepper. Legg kjøttstykket på grillen, og grill på direkte varme slik at du får en fin stekeskorpe på alle kanter.
Surr gjerne entrecôten med hyssing, da holder den fasongen og du får en jevnere steking.
  1. Legg kjøttet over på indirekte varme, og stikk inn et steketermometer. Beregn ca. 2 timer, når du griller entrecôte. Når kjernetemperaturen er 60 °C er kjøttet medium stekt, på 65 °C er det medium pluss. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer i det.
  2. Finhakk chili og ingefær, og bland sammen med honning, soyasaus og olivenolje til en dressing.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  3. Del hjertesalat i to og grill den raskt på snittflaten. Bruk direkte varme slik at de ikke blir for mye grillet. Ta hjertesalaten av grillen og anrett på en salat eller i en bolle. Hell over dressingen.

Server skiver av entrecôte sammen med grillet hjertesalat. Grillet paprikasalat og grillede maiskolber smaker godt til.