Fiskegryte med limetouch
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Limesaft gir en herlig søtsyrlig touch til denne enkle, men lekre fiskegryten. Retten passer perfekt til en hyggelig vennekveld.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g småpoteter -
3 stk. gulrot -
4 stk. finhakkede sjalottløk -
0,5 stk. finhakket rød chili -
1 ss smør eller margarin -
5 dl fiskebuljong (utblandet) -
saft og finrevet skall av
1 stk. lime -
2 dl matyoghurt eller matfløte -
1 ss maisenna til jevning -
600 g laksefilet -
0,5 bunt vårløk
Slik gjør du
- Skyll potetene og del de største i to. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på størrelse med potetene.
- Kok poteter og gulrøtter møre i en kjele med vann.
- Finhakk sjalottløk og chili, og fres det mykt og blankt en gryte med smør eller margarin. Tilsett fiskebuljong og limesaft og -skall.
- Rør maisenna ut i litt kaldt vann og rør blandingen inn i gryten. Kok opp under omrøring til suppen tykner.
- Skjær laksefilet i biter på ca. 3x3 cm. Ha fiskebitene i gryten sammen med gulrøtter, poteter og matyoghurt eller -fløte.
- Kok opp på nytt og senk deretter varmen helt. Lag retten trekke i ca. 5 minutter, til laksebitene er ferdig. Smak til med salt og kvernet pepper, og juster eventuelt smaken med litt mer limesaft.
- Finhakk vårløk og persille og dryss over rett før servering.
Blir suppen for tykk, kan du tilsette litt mer fiskebuljong eller vann. Variér gryten ved å bytte ut eller tilsette meg grønnsaker, for eksempel persille- eller sellerirot, små løk og sukkererter. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag, eller tilsette reker eller blåskjell i suppen. Noen båter med lime i en skål ved siden av er også godt.
Server gjerne gryten med godt, ferskt brød.