Capresetårn med kaspolsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Navnet Caprese kommer fra den populære Insalata Caprese som er en tomat- og mozzarellasalat med opprinnelse fra Capri i Italia.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. tomat -
4 stk. mozzarella -
1 potte frisk basilikum
Kaspolsaus:
-
4 stk. grovhakkede grønne oliven -
4 stk. grovhakkede sorte oliven -
4 skiver spekeskinke i strimler -
2 ss kapers
Slik gjør du
1. Varm opp olivenolje til kokepunktet og tilsett spekeskinke, oliven og kapers. Avkjøl.
2. Skjær tomater og mozzarella i skiver og legg dem lagvis med basilikumblader i mellom lagene.
3. Ha en spiseskje med kaspolsaus på hvert av tårnene rett før servering.
Kaspol-navnet kommer fra de første to bokstavene i kapers, spekeskinke og oliven. Vi har fornorsket det italienske navnet som er salsa capro (caperi, prosciutto og olive).
Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er soyamarinerte kyllingklubber, juleruller med juledipp, fenalår med djevelegg, medister albondigas og ricottafiken.