Callaloo Cookup - gryterett fra Guyana

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Spennende gryterett med svinekjøtt og storfekjøtt kokt i kokosmelk.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. fersk svineknoke
  • 500 g flatbiff av storfe
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. liten grønn chili
  • 5 dl kokosmelk
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet sort pepper
  • 2 dl langkornet middagsris
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

1. Legg svineknoken i en kjele og fyll på med vann. Kok opp, skru ned varmen og la det trekke i ca. 1 time. Ta opp knoken og renskjær kjøttet, del det i terninger.

2. Brun flatbiffen i en gryte med litt olje. Hell over vann og kok opp. La kjøttet trekke like under kokepunktet i en time. Ta kjøttet opp og del det i terninger. Kok så terningene fra svineknoken og flatbiffen videre i kraften til det er mørt, og til det er ca. en halv liter kraft igjen i gryten.

3. Finhakk løk, hvitløk og chili. Ha det over i  gryten sammen med kokosmelk og laurbærblad. Tilsett salt og pepper og la det trekke i 10 minutter.

4. Tilsett ris. Legg på lokk og la det trekke til risen er gjennomkokt. Spe eventuelt med vann hvis du synes det blir for tykk konsistens på gryteretten. Smak til med salt og pepper.

Dryss over finhakket rød chili, uten frø, rett før servering.