Brisket med bbq-saus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brisket er grillmaten med stor G! Saftig og smoky storfekjøtt er konge sammen med BBQ-saus, som de serverer det i Sørstatene. Og du, sitter du igjen med mye kjøtt er brisket super restemat, og kan brukes i blant annet sandwich, buns eller i street taco. 

Ingredienser

porsjoner

Brisket:

  • 1 stk. brisket , 5,5 kg
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Slik gjør du

Brisket på grillen trenger tid. Start gjerne tidlig om morgenen om du skal ha kjøttet klart til en sen middag. Se innom kjøttet ofte, og spray regelmessig for å holde fuktigheten oppe.  

Server gjerne brisket med syltede grønnsaker, coleslaw eller brokkolisalat med bacon.

bar