Brisket med bbq-saus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brisket er grillmaten med stor G! Saftig og smoky storfekjøtt er konge sammen med BBQ-saus, som de serverer det i Sørstatene. Og du, sitter du igjen med mye kjøtt er brisket super restemat, og kan brukes i blant annet sandwich, buns eller i street taco.
Ingredienser
porsjoner
Brisket:
-
1 stk. brisket , 5,5 kg -
30 g salt -
30 g kvernet pepper -
2 dl eplejuice til spraying -
2 dl eplecidereddik
BBQ-saus:
-
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. grovhakket løk -
3 båter hvitløk -
1,5 ts chilipulver -
4 ts chipotle chilipulver -
0,5 ts salt -
1,25 dl sterk kaffe -
1,25 dl worchestershiresaus -
2,5 dl ketchup -
1,25 dl eplecidereddik -
100 g brunt sukker
Slik gjør du
Brisket på grillen trenger tid. Start gjerne tidlig om morgenen om du skal ha kjøttet klart til en sen middag. Se innom kjøttet ofte, og spray regelmessig for å holde fuktigheten oppe.
Server gjerne brisket med syltede grønnsaker, coleslaw eller brokkolisalat med bacon.