Grønnsakslapper
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grønnsakslapper, eller «fritters» som det heter om vi skal være internasjonale, er en enkel rett med mange variasjonsmuligheter. Grønnsakslappene er ikke minst en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på. Oppskriften gir ca. 12 lapper.
Ingredienser
porsjoner
-
2 ts salt -
1 stk. grønn squash -
4 stk. egg -
1 ss hvetemel -
1 båt hvitløk -
0,5 bunt vårløk -
50 g ruccula -
0,5 ts kvernet pepper -
1 dl nøytral nøytral olje til steking -
0,5 stk. sitron i båter
Slik gjør du
Server lappene nystekte med litt salatblader, en klatt rømme eller gresk yoghurt og sitronbåter.
Lappene er ment som en selvstendig smårett, men egner seg også som tilbehør til for eksempel kylling eller svinekjøtt.