Fortsatt hot med Tex-Mex
Tex Mex-kulturen har børstet av seg støvet og har i løpet av de siste årene fått solid fotfeste i den moderne norske livsstilen. Nordmenn topper nemlig statistikkene og setter til livs mer Tex Mex-mat enn noe annet land i Europa.
Hva er vel en fredag uten taco? Vel, denne setningen har vi hørt alle mann, gang på gang. Tex Mex er en genial og mangfoldig matkultur som begeistrer oss både når det gjelder smak, kombinasjoner og kreativitet.
Selve begrepet Tex-Mex-mat er av relativt ny dato. Først i 1973 ble ordet brukt av en avis til å beskrive mat. Før denne tid ble ordet brukt om dem som bodde i Texas og som hadde Mexicanske aner. Det er mange av Mexicansk herkomst som bor i Texas. Grunnen er at Texas var en del av Mexico i over 200 år (1600-1836).
Opprinnelsen til Tex Mex finner man altså i grenselandet mellom Texas og Mexico, men i dag regner man også California, Arizona og New Mexico som “The home of Tex Mex”.
Mange retter som chili con carne, nachos og taco blir ofte oppfattet som typisk mexicanske, men egentlig er de tex-mex. Tacoskjell, som faktisk er ukjente i Mexico, brukes i stort omfang i Tex-Mex-kjøkkenet. Burritos, fajitas og chimichangas er også typiske tex-mex-retter.
Her anbefaler vi de mest vanlige Tex-Mex-rettene. Smakfullt, enkelt og ganske enkelt genial mat som hele familien setter pris på.